Bepaal wat jouw beste sim only abonnement is met deze tips!

Het vinden van het beste sim only abonnement kan lastig zijn. Vrijwel alle providers bieden meerdere sim only abonnementen aan, ieder met hun eigen voor- en nadelen. Maar welk abonnement is dan de beste? Een aantal zaken waarop je moet letten worden hieronder toegelicht.


1 – Aantal belminuten

Het allerbelangrijkste argument voor het selecteren van het beste sim only abonnement is het aantal belminuten dat bij de bundel inbegrepen is. Het beste kun je hiervoor je huidige belpatroon bekijken. Probeer te achterhalen (via telefoonrekeningen bijvoorbeeld) hoeveel minuten je de afgelopen maanden gemiddeld per maand nodig hebt gehad. Houdt ook rekening met uitschieters en vraag jezelf af of deze vaker zullen voorkomen of dat deze een eenmalige uitschieter was. Bepaal vervolgens of je verwacht dat je belgedrag de komende tijd gelijk zal blijven en stel aan de hand hiervan je gemiddelde maandelijkse belminutengebruik vast.

2 – sms berichten

Het aantal sms berichten dat je wilt verzenden is naast het aantal belminuten een belangrijke factor als je wilt beslissen wat de beste sim only oplossing voor jouw situatie is. Let wel op dat als je ervoor kiest ook een internetbundel te nemen, je aantal sms berichten erg laag kan zijn door het gebruik van alternatieven als WhatsApp of een andere chat-app.

3 – Internet MB’s

Naast het aantal minuten en sms berichten dat je binnen je bundel kiest, is tegenwoordig het aantal MB’s mobiel internet ook van groot belang als je de beste sim only wilt kiezen. Maak je veel gebruik van mobiel internet op je smartphone of gebruik je veel data-intensieve apps? Kies dan voor een grotere internetbundel. Weet je niet precies hoeveel MB je maandelijks gebruikt? Installeer dan een dataverbruik-app op je smartphone om het verbruik in kaart te brengen.

4 – Loopduur

De loopduur van je sim only is van grote invloed op de keuze voor de beste sim only voor jouw situatie. Meestal heb je de keuze uit een jaar contract (12 maanden) of een twee-jaar contract (24 maanden). Gedurende deze looptijd kun je niet (of alleen tegen betaling) van je sim only abonnement af. Heb je een mobiele telefoon, bekijk dan hoelang je verwacht dat deze nog mee zal gaan. Stem hier de loopduur van het abonnement op af.


Sim only tip:

Tot slot een tip: neem een iets ruimere bundel dan eigenlijk nodig is. Bel je bijvoorbeeld 120 minuten per maand? Je kunt dan het beste kiezen voor een bundel van 140 of 150 minuten. Zo heb je altijd wat speling en voorkom je hoge buiten-je-bundel kosten. Hetzelfde geldt voor sms en internet bundels.