Vergelijk sim only abonnementen en bespaar op je belkosten

Ben je op zoek naar een voordelig sim only abonnement? Wil je de goedkoopste provider voor je simonly? Vergelijk dan alle mogelijkheden en betaal niet te veel!


Wie vergelijkt bespaart al snel veel geld op de abonnementskosten voor de mobiele telefoon. Wanneer je gaat vergelijken dien je wel een aantal zaken bij de hand te houden en inzicht te hebben in je verbruik.

Bij het vergelijken van sim only abonnementen zijn er grofweg vier zaken waarop je moet letten:

  1. Maandelijks verbruik belminuten
  2. Maandelijks benodigde sms bundel
  3. Maandelijkse internetbundel
  4. Loopduur van het contract

Het verbruik is van belang als je gaat vergelijken omdat de vergelijker de verschillende sim only abonnementen vergelijkt aan de hand van deze criteria. Daarnaast hangt de prijs vaak ook af van de loopduur van het contract dat aangegaan wordt.


Sim only jaarcontract

Kies je voor een jaarcontract, dan heb je een kortere verplichting. Na een jaar kun je overstappen van provider, naar een ander abonnement of kun je je bundel naar beneden bijstellen. In ruil hiervoor betaal je echter wel extra. De maandelijkse kosten van de sim only zijn hoger dan wanneer een langere looptijd verkozen wordt.

Tweejarig sim only contract

Bij een twee jaar contract ga je een verplichting voor 24 maanden aan. Gedurende 24 maanden zit je vast aan het abonnement en betaal je het afgesproken bedrag. Voordeel is dat de kosten lager zijn dan wanneer voor een kortere loopduur gekozen wordt. Dit is simpel te verklaren omdat de provider je voor langere tijd als klant bindt en dus langere tijd geld aan je verdient.

Sim only zonder contract

De laatste optie is een sim only zonder contract. Deze vorm wordt niet door iedere provider geboden en kost meestal wat extra. Voordeel is dat het abonnement iedere maand stopgezet kan worden zonder extra kosten.

Wanneer je sim only abonnementen vergelijkt zijn dit de voornaamste aandachtspunten.