De betekenis van sim only en het verschil met een gewoon telefonie abonnement

Wat is een sim only? Deze vraag hoor je veel mensen stellen. Momenteel wordt deze abonnementsvorm steeds populairder. Maar wat is een sim only nu precies? Dit artikel gaat hier dieper op in.

Een sim only abonnement is een handige keuze als je al een mobiele telefoon hebt of een los toestel aan gaat schaffen. Je betaalt alleen voor het abonnement en in de maandelijkse kosten is geen bedrag verwerkt voor een nieuwe telefoon. Je krijgt geen nieuwe telefoon en hoeft hier dus niet maandelijks een bijdrage voor te leveren. Je hoeft dus alleen te betalen voor een bundel belminuten, sms berichten en eventuele internet MB’s.


Waarin verschilt een sim only abonnement van een gewoon abonnement?

Een sim only abonnement heeft een aantal voor- en nadelen ten opzichte van een gewoon abonnement. Het grootste verschil is dat bij een sim only abonnement niet betaalt hoeft te worden voor de ‘gratis’ telefoon die bij normale abonnementen vaak inbegrepen is. Een sim only heeft geen gratis mobiele telefoon of grote korting op een nieuwe mobiel. In ruil voor het weglaten van de mobiele telefoon krijg je bij een sim only een aanzienlijke korting op de abonnementskosten.


Voordelen sim only

Een sim only heeft als grote voordeel dat de kosten lager zijn in vergelijking met een normaal abonnement. Daarnaast bieden sommige providers een sim only abonnement dat iedere maand opgezegd kan worden. Hierbij zit je dus niet vast aan een jaar of twee jaar contract.


Nadelen sim only

Een sim only heeft als grootste nadeel dat er door de gebruiker nog een telefoon aangeschaft dient te worden. Deze is niet inbegrepen binnen het contract.